Програма має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення школярів до власного здоров’я.
У рамках #HealthySchools_UA
Учасники проєкту «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» Степанівської ЗОШ І – ІІІ ступенів продовжують долучатися до активності «Зелена цибуля на підвіконні», щоб вітамінізувати шкільне харчування.
У рамках проекту #HealthySchools_UA
Учасники проекту «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» Степанівської ЗОШ І – ІІІ ступенів долучилися до нових активностей «Зелена цибуля на підвіконні» ( 10 клас) та «Веселі руханки на перервах» (4-Б клас)
2020-01-30
У рамках проекту #HealthySchools_UA
Для гарного самопочуття важливе збалансоване харчування, щоб організм отримував всі необхідні для нього речовини, при якому задовольняється добова потреба організму в енергії, а також підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамінів. При правильному раціоні організм нормально розвивається, росте і функціонує.
Збалансоване та здорове харчування відіграє дуже важливішу роль у фізичному та розумовому розвитку дитини. Від цього залежить її зовнішній вигляд, успішність у навчанні та настрій в цілому. Нездорова їжа, як скажімо, фастфуд, взагалі не містить необхідних вітамінів, мінералів та антиоксидантів для розвитку дитини. Окрім цього, вона ще й може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям.
Саме на цьому наголошувала лікар загальної практики – сімейної медицини Кудлай Оксана Олександрівна під час зустрічі з учнями 6-8 класів Степанівської ЗОШ І – ІІІ ступенів 30 січня 2020 року.
Здорове харчування має багато переваг, і є дуже важливим для кожної людини. Формування корисних звичок ще у ранньому віці багато в чому впливає на наше майбутнє.
2020-01-29
У рамках проекту #HealthySchools_UA
29 січня 2020 року учні 9 класу Степанівської ЗОШ І – ІІІ ступенів провели День здорового харчування та перекусів « Munch and crunch Day» під гаслом «Похрустіти, пожувати - організму користь дати». Вони запропонували альтернативу шкідливим перекусам, приготувавши різноманітні їстівні композиції з чисельних сирих овочів та фруктів, поживного насіння корисних рослин, зелені, різновидів горіхів. Цим учні показали, що смачне може бути і красивим, і поживним. Сподіваємося, що пропозиції допоможуть направити і учнів, і батьків на пропагування здорової їжі, корисної як для мозку, так і для тіла. Обирайте здорові перекуси! Munch! Crunch! Snacks and Lunch!
2019-12-24
У рамках проекту #HealthySchools_UA
З метою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі та пропаганди здорового способу життя 24 грудня 2019 року учні 10-11 класів Степанівської ЗОШ І – ІІІ ступенів відвідали відділення медико-соціальної допомоги «Клініка дружня до молоді».
Старшокласники брали участь у тренінгу на тему «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка молоді. Профілактика ВІЛ̸ СНІД».
Основне завдання заходу – усвідомлення підлітками зв'язку між способом життя і ризиком інфікування, формування почуття відповідальності за власне здоров’я, розвиток вміння самостійно мислити та виховувати активну життєву позицію.
2019-12-23
У рамках проекту #HealthySchools_UA
23 грудня 2019 року в Степанівській ЗОШ І- ІІІ ступенів відбувся новорічний КВК між командами «Вітамінний бум» (9,11 клас) та «Бешкетники» (8,10 кл.)
Захід передбачав поєднати новорічний веселий настрій із знаннями про здорове харчування.
Під час гри старшокласники виявили кмітливість, винахідливість, почуття гумору, застосовуючи знання щодо раціонального харчування.
Найкращою нагородою для всіх учасників були гучні оплески та щирі посмішки глядачів.
Після напружених баталій журі врешті визнало команду випускників переможцями.
Новорічний КВК не тільки зарядив усіх веселим настроєм та позитивом, а ще раз змусив задуматися про правильність харчування.
У рамках проекту #HealthySchools_UA
Учні 9-11 класів долучились до програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»,запропонувавши «вітамінні перерви» та здорові перекуси.
У рамках проекту #HealthySchools_UA
Челлендж «Нова шкільна їдальня».
Учні 8-Б класу долучитись до програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»,запропонувавши нові фруктові салати.
Вода — невід'ємна частина здорового харчування. Чай серед напоїв посідає важливе місце — його охоче п'ють, щоб розслабитися, підбадьоритися, налаштуватися на позитивний лад і навіть схуднути. Чай вважається напоєм довголіття. Вживання чашки чаю в день знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Напої з меліси та м’яти надають позитивні дії на людський організм, такі як, протизапальні, антидепресантні, заспокійливі, загальнозміцнюючі, антимікробні та тонізуючі.
Вживання цикорію може допомогти знизити рівень цукру в крові, а також нормалізувати обмінні процеси в організмі, що сприяє зниженню маси тіла.
Тому у рамках проекту #Healthy Schools_UA, учні 7-А класу підготували підбір корисних напоїв, а саме:
1. Чорний та зелений чай;
2. Напої з меліси, м’яти та м’яти перцевої;
3. Чай з додаванням лимону, калини та імбирю;
4. Напій цикорію
А учні 8-А класу приготували смачний десерт до чаю.
У рамках проекту #HealthySchools_UA
Відповідно до запропонованих активностей програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»
учні 6-А класу Степанівської ЗОШ І - ІІІ ступенів долучилися до челенджу «Нова шкільна їдальня».
2019-12-20
У рамках проекту #HealthySchools_UA
Тарілка здорового харчування
Учні 5-А класу Степанівської ЗОШ І – ІІІ ступенів продовжують знайомитись з правилами здорового харчування у рамках Всеукраїнського проекту " HealthySchools: заради здорових та радісних школярів».
Під час виховного заходу «Тарілка здорового харчування» діти обирали корисні продукти харчування, створювали збалансоване меню, обговорювали шкідливість харчових домішок та їжі швидкого приготування, солодких газованих напоїв.
Сподіваємося, що учні усвідомили, що треба споживати корисні продукти з усіх груп щодня: овочі та бобові, фрукти та ягоди, цільні злаки, рибу, м’ясо, яйця, корисні жири, молочні та кисломолочні продукти.
Не забуваймо також про активний спосіб життя і відпочинок та будьмо здорові!
Відповідно до запропонованих активностей програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» шкільна родина продовжує долучатися до челенджу «Нова шкільна їдальня».
Учні 3-4 класів підтримали інших учасників та запропонували свою ідею сервірування столів та введення до шкільного меню молочно-бананових коктелей.
Чекаємо нових ідей та пропозицій!!!
У конкурсі «Здоровий сімейний рецепт» брали участь учениця 11 класу Яркова Аделіна (відео) та учень 3 класу Мірошніченко Владислав (відео).
Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.